Hoppa till innehåll

TJÄNSTER

Nedan finns några förslag på vad jag kan erbjuda, men alla kunder är olika och har olika behov. Alla trädgårdar är också olika och därför ser alla mina uppdrag olika ut. Hör av dig, så lägger vi upp en plan för mitt arbete som passar er! Jag lämnar alltid offert med fast pris, om inte ni önskar något annat.

Jag är baserad i Mellbystrand och de flesta av mina kunder finns i Laholms och Båstads kommuner, men jag tar även uppdrag på andra orter. 

RÅDGIVNING 

Jag kommer till din trädgård och vi går igenom hela eller delar av trädgården. Du antecknar och styr vad vi pratar om, men jag kan till exempel hjälpa dig att identifiera vilka växter du har och ge råd kring hur du sköter dem eller så bollar vi förlag på hur hela eller delar av trädgården kan utvecklas, växtval, miljöanpassningar, grönsaksodling, beskärning, placering av växthus/uteplats, hur man kan göra trädgården mysigare/blommigare eller något annat som du vill ha råd kring i trädgården.

Om du förbereder tomtkarta till besöket så kan jag inom besökstiden på plats snabbt skissa upp vad vi kommit fram till.

IDÉSKISS TRÄDGÅRD

Vi ses i din trädgård i en timme, eller hur mycket vi behöver för att gå igenom dina behov och önskemål. Som förberedelse har du tittat igenom inspirationsmaterial som jag mailat dig på förhand och tänkt igenom vilka behov du har i din trädgård, samt tagit fram en tomtkarta som jag kan ta med mig.

Jag gör en grovskiss som jag tar med mig på möte nr 2. Denna gång ses vi i en timme och diskuterar min skiss.

Jag går hem och renritar med eventuella justeringar och mailar en färdig ritning till dig. Samtidigt postar jag utskrift på ritningen till dig.

En idéskiss är som namnet antyder skissartad och inget komplett förslag med växter. Jag kan lämna några snabba förslag på växter för olika lägen, men önskas en planteringsplan där man ser exakt vad som ska planteras var och i vilken mängd tillkommer detta.

LITE MER TRÄDGÅRDSDESIGN

Jag kan ta fram skalenliga ritningar på planteringar, uppfart, gångar, växtlista,  anvisningar för växtbäddens djup, jordval och enklare anvisningar för anläggning. Förslag på markmaterial med anvisningar för underarbetet och specialritade spaljélösningar, förslag på trappor, murar och ritningar på andra detaljer går också bra att lägga till. Allt detta går att välja som tillval till idéskissen eller beställas separat. 

ILLUSTRATIONER

Som regel levererar jag mina förslag som planritningar, men ibland kan det vara svårt att se slutresultatet framför sig, särskilt om det behövs trappor och murar. Då kan jag rita upp vyer och elevationer på valda delar.

SKÖTSELPLAN FÖR BOSTADSGÅRD ELLER TRÄDGÅRD

Företräder du en bostadsrättsförening som vill ha koll på skötselbehoven på den gemensamma gården? Vill ni ha ett underlag för att ta in offerter från skötselföretag? Ni kanske vill undersöka vad ni kan göra själva och vad ni kan lägga ut på entreprenad? Eller är du kanske nybliven husägare och vill få koll på hur du själv bäst tar hand om din nya trädgård?

Vi ses i din trädgård eller på bostadsgården i en timme för att gå igenom dina behov och önskemål. Som förberedelse har du tänkt igenom hur städat du vill ha det i din trädgård, samt tagit fram en tomtkarta som jag kan ta med mig. Jag tar några bilder och gör en skiss över trädgårdens olika delar.

Leverans av färdig skötselplan sker via mail och innefattar textdokument med skötselbeskrivning med bildförtydliganden tillsammans med en skissartad plan med markeringar som kopplas till textdokumentet. Du får veta när och hur du ska klippa häckar och träd, när perenner ska klippas, behov av gödsling, kantskärning, gräsklippning mm. Vi kan också prata om hur ni kan rusta upp och mindre anläggningsåtgärder för underlätta skötseln. 

 

Följ mig gärna på Instagram och Facebook!